tirsdag 17. november 2015

2. fiskekakedag

I går fikk minstemann i huset sine fiskekaker. Inspirert av sytalausheita med et lass fiskekaker i frysaren, vart det ny runde på Coop Mega i dag for å investere i skinnfri torskefilet. Før ein time var omme hadde eg eit heilt lite berg med mine eigne favorittar òg:  torskekaker <3

Framgongsmåten er den same, der er berre litt ekstra ingrediensar ifht gårsdagens kokkelering.






Torskekaker

(i parentes: mi porsjons-ingrediensberekning ifht dagens innkjøpte torskemengde)
 
*600 g torskefilet u/skinn&bein        (1530 g)
*1,5 ts himalayasalt     (4 ts)
*2 egg       (3 stk)
*2 dl kremfløyte     (5 dl)
*2 ss kveitemjøl      (det droppa eg - der
 er stivelse nok i poteter og egg)
*1 potet     (3 stk)
*1 gulrot     (3 stk)
*frisk, finhakka dill
*nykverna svart pepar
*eit dryss muskat
 
 
Kjøleskåpkalde ingrediensar.
Køyr skinn- og beinfri torsk + salt godt ihop i foodprosessoren. Hiv massa over i større eltebolle, tilsett gradvis egg + fløyte ( i tilfelle du vil bruke kveitemjøl tilsetter du det vekselvis med væska) og kvern godt til du har ei jamn farse. Ha i finreven potet og gulrot + pepar, dill og muskat.
 
 
Steikast i meierismør til dei er gjennomsteikt, ca 3 min på kvar side.
 
Dagens fiskekakeversjon vart servert med poteter, raspa gulrot, steikt raudlauk og smelta smør --- yummmi
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar