tirsdag 6. desember 2016

Julekaker: Kokostoppar/kokosmakroner, 2 oppskrifter

Kokostoppar



Idag laga lillegutt og mamsen havregrynkonfekt og kokostoppar. Innertier for dei små begge deler, både å bake&smake :-)

2 forskjellige oppskrifter på kokostoppar; ei deig som skal kokast, og ei som berre skal rørast ihop før eit set på plate.


Kokostoppar, oppskrift #1:


Dette er kokostopp-favoritten; mjuke inni, tørre utanpå. Nydelig!

6 eggekvitar
300 g kokos
300 g rårørsukker
1 1/2 ts vaniljesukker (evt. vaniljepulver eller frø frå 1 vaniljestong) 


Pisk eggekvitane lett ihop i ei stålgryte. Ha i resten av ingrediensane og varm opp på middels varme inntil graut-konsistens. 

Sett på plate med 2 teskeier, steik ved 180 grader C inntil gyldne, ca 10 min.






Kokostoppar, oppskrift #2


(utan koking)

3 egg 
250 g rårørsukker 
275 gr kokosmasse (evt erstatte liten del med kokosflak)
1 ss kveitemjøl


Pisk eggedosis, og bland i resten. La deiga kvile i 15 min. Sett på plate med 2 teskeier, steik inntil gyldne (ca 10 min) ved 180 grader C.




~~~~~~


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar