Kokostoppar
Idag laga lillegutt og mamsen havregrynkonfekt og kokostoppar. Innertier for dei små begge deler, både å bake&smake :-)
2 forskjellige oppskrifter på kokostoppar; ei deig som skal kokast, og ei som berre skal rørast ihop før eit set på plate.
Kokostoppar, oppskrift #1:
Dette er kokostopp-favoritten; mjuke inni, tørre utanpå. Nydelig!
6 eggekvitar
300 g kokos
300 g rårørsukker
1 1/2 ts vaniljesukker (evt. vaniljepulver eller frø frå 1 vaniljestong)
Pisk eggekvitane lett ihop i ei stålgryte. Ha i resten av ingrediensane og varm opp på middels varme inntil graut-konsistens.
Sett på plate med 2 teskeier, steik ved 180 grader C inntil gyldne, ca 10 min.
Kokostoppar, oppskrift #2
(utan koking)
3 egg
250 g rårørsukker
275 gr kokosmasse (evt erstatte liten del med kokosflak)
1 ss kveitemjøl
Pisk eggedosis, og bland i resten. La deiga kvile i 15 min. Sett på plate med 2 teskeier, steik inntil gyldne (ca 10 min) ved 180 grader C.
~~~~~~
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar