søndag 18. desember 2016

Loff, horn, rundstykker

Fin gjærbakst: horn, rundstykker, loff


800 g kveitemjøl
5 dl vatn + heilmjølk (alt. kremfløyte)
2 egg
2 ts rårørsukker
120 g meierismør
1 ts eplecidereddik (kan sløyfast)
litt gjær


Bland alt, køyr det kraftig ihop i kjøkenmaskina. Hev til dobbelt størrelse. (Eg kaldhevar, dvs eg eltar ihop deig med kald væske og minimalt med gjær på morgonkvisten. Eltar den ihop no og då i.l.a dagen innimellom handleturar/jobb og sånne gjeremål, og så bakar eg ut, etterhever og steiker på kveldstid.)
 ~~~~

Horn (ca 16 stk) : Kjevle ut stor rund leiv, skjær til snippar med t.d pizzahjul og rull ihop til horn.

Loff: fordel deiga i 2 brødformer, eller del i 6 emner som trillast til pølser og flettast ihop til 2 x fletteloff. Eller fordel deiga i 2 brødformer for "vanleg" loff.

Rundstykker: del inn i 16 emner, bak ut bollar som du triller til avlang form.

~~~~

 Etterhev - pensle med egg - strø med valmuefrø.

~~~~

Horn & rundstykker: 200 grader C i 10-15 min
Loff: 175 grader C ca 45 min.

~~~~

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar