torsdag 15. desember 2016

Julekaker: Sjakkruter

Sjakkruter


Sjakkruter

200 g meierismør
5 dl kveitemjøl
2 ½ dl melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao



~~~~

1) 
Elt ihop mjøl, melis og meierismør til ei jamn deig.

2) Del deiga i to, der eine delen er litt større enn den andre. 

3) Kna vaniljesukker inn i den største delen og kakao inn i den minste delen.
Del kakaodeiga i fire emner og vaniljedeiga i fem emner. 


4) Rull kvart emne til jamne og like lange pølser, ca. 1,5 cm i diameter, og legg pølsene i sjakkrutemønster: nederste rad kvit + brun + kvit, midterste rad brun + kvit + brun, og øverste rad kvit + brun + kvit.










Du kan òg lage sjakkruter med fire pølser; to kvite og to brune, som du setter ihop.


5) Press pølsene lett ihop og form sidene rette ved å presse mot bordplata. Legg i tett boks og la deiga kvile i kjøleskåp i minst 30 minutt.



6) Sett omnen på 175 °C. 

Del "sjakkpølsa" i skiver på ca 0,5 cm med skarp kniv, legg kakene på brett og steik på midterste rille i 8-10 minutt. Kakene skal bli berre såvidt brune i kanten - då er dei ferdige.  Avkjøl på rist.







~~~~~

For variasjon kan du smakssetje med forskjellige krydder, nøtter eller likør. T.d kan du bruke marsipan eller appelsinlikør i kvit del, og malt ingefær eller kaffilikør i mørk del.







~~~~~~

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar