Ribbelefser/fiskelefser
1500 g poteter
150 g meierismør
1 dl seterrømme
2 dl kefir
2 ts (himalaya-)salt
ca 600 g kveitemjøl (evt byt ut litt av kveitemjølet med rug-/byggmjøl)
~~~~~~
Slik gjer du:
Tilsett øvrige ingrediensar, og la deiga kvile ei stund på kjølig plass
Om du let deiga kvile lenge, vil potetene skilje ut vatn og deiga blir fuktig. Du treng då meir mjøl til utbakinga.
Bruk rikeleg med mjøl (evt halvblanda kveitemjøl + semulegryn) til utbakinga.
Steik lefsene ved høg varme (men utan å svi dei). Om du steiker ved for svak varme vil lefsene bli tørre og sprø.
For å unngå at lefsene stivnar før du får bretta dei: gje dei fasong (brette tre gongar) med det same du tek dei av takka.
~~~~
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar