Mandelflarn
Ei koselig dame frå Stryn sende meg denne oppskrifta, som eg lovde å teste ut og dele med andre her:
Eg bytte ut mjølk med kremfløyte, elles følgde eg oppskrifta til punkt og prikke.
Så utrulig enkle og kjappe å lage, og så himlandes gode! <3
Oppskrift:
Eg bytte ut mjølk med kremfløyte, elles følgde eg oppskrifta til punkt og prikke.
Så utrulig enkle og kjappe å lage, og så himlandes gode! <3
Oppskrift:
200 g meierismør
200 g hakka mandlar
200 g rårørsukker
4 ss kveitemjøl
4 ss kremfløyte
~~~~
1) Bland alt i ei tjukkbotna stålgryte, og smelt over svak varme.
2) La massa såvidt småkoke eitpar minutt, trekk deretter kjelen frå varmen.
3) Ikkje prøv å smake på kokvarm flarnmasse - det er brennhett! :-O
4) Sett på bakebrett med 2 teskeier, ikkje meir enn 6 kaker på kvart brett pga dei flytter veldig utover under steiking.
5) Ikkje få fingrane borti steikande kaker - det òg er brennhett! Om det mot formodning skjer likevel: splitt eit aloe-blad og legg på der du/eg har brent deg/meg.
6) Steikast ved 160 grader C i ca 10 minutt, inntil gyldenbrune.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar