Hjemmelaget leverpostei
Å lage leverpostei hørte med til juleforberedelsene på gårdene rundtomkring før i tida. Jeg er glad i å ta tradisjonene tilbake og lager også leverposteien selv - kjapt og enkelt, sunt og så godt!
Og ikke minst - du vet hva den inneholder og hva du spiser.
I går fikk jeg endelig teste min nyervervede kjøttkvern, den gjorde jobben så det suser!
På en liten kveldsøkt lagde jeg over 4 kilo nydelig leverpostei ved å doble denne oppskriften. Jeg fylte da nøyaktig 3 brødformer. Jeg deler gjerne oppskriften :-)
- økologiske ingredienser:
1/2 kg svinelever, renset fri for hinner og årer
125 g ribbe eller annet svinekjøtt med spekk
3 middels store løk
10 ansjosfileter
-> kjøres gjennom kjøttkverna.
Deretter tilsettes:
5 dl kremfløte
1 dl smelta meierismør
5 egg
3 dl hvetemel
1 1/2 ss salt
1 ts pepper
1 ts sukker
1/2-1 ts malt ingefær
1/2-1 ts malt nellik
1/2-1 ts allehånde
Rør godt sammen.
Hell i brødformer kledt med bakepapir.
Stek i vannbad (langpanne med vann) ved 200 grader i 1 -1 1/2 time.
Leverposteien er ferdig når steketermometeret viser 76 grader C.
La leverposteien avkjøles i formene
før du tar den ut, skjærer i skiver og pakker i
passe porsjonsstørrelser for frysing.
Holdbarhet i fryser ca 1 år.
Lever, løk, ansjos og flesk med spekk klart til kverning. |
Bland de kvernede ingrediensene med resten og la kjøkkenmaskinen jobbe det godt sammen. |
Dobbel porsjon = 3 bakepapirkledte brødformer. 200 grader i 1-1 1/2 time, inntil 76 grader C. |
O'glede! :-) |
Nydelig hjemmelaget leverpostei klar til servering. |
4 kg leverpostei ferdigpakket og klart til frysing. |
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar