tirsdag 8. november 2016

Hjemmelaget leverpostei - farmors oppskrift

Hjemmelaget leverpostei


Å lage leverpostei hørte med til juleforberedelsene på gårdene rundtomkring før i tida. Jeg er glad i å ta tradisjonene tilbake og lager også leverposteien selv - kjapt og enkelt, sunt og så godt! 
Og ikke minst - du vet hva den inneholder og hva du spiser.






I går fikk jeg endelig teste min nyervervede kjøttkvern, den gjorde jobben så det suser! 
På en liten kveldsøkt lagde jeg over 4 kilo nydelig leverpostei ved å doble denne oppskriften. Jeg fylte da nøyaktig 3 brødformer. Jeg deler gjerne oppskriften :-)


- økologiske ingredienser:



1/2 kg svinelever, renset fri for hinner og årer
125 g ribbe eller annet svinekjøtt med spekk
3 middels store løk
10 ansjosfileter

-> kjøres gjennom kjøttkverna.


Deretter tilsettes:
5 dl kremfløte
1 dl smelta meierismør
5 egg
3 dl hvetemel
1 1/2 ss salt
1 ts pepper
1 ts sukker
1/2-1 ts malt ingefær
1/2-1 ts malt nellik
1/2-1 ts allehånde


Rør godt sammen.
Hell i brødformer kledt med bakepapir.
Stek i vannbad (langpanne med vann) ved 200 grader i 1 -1 1/2 time. 
Leverposteien er ferdig når steketermometeret viser 76 grader C.

La leverposteien avkjøles i formene
før du tar den ut, skjærer i skiver og pakker i 
passe porsjonsstørrelser for frysing.

Holdbarhet i fryser ca 1 år.







Lever, løk, ansjos og flesk med spekk klart til kverning. 





Bland de kvernede ingrediensene med resten
og la kjøkkenmaskinen jobbe det godt sammen.





Dobbel porsjon = 3 bakepapirkledte brødformer.
200 grader i 1-1 1/2 time, inntil 76 grader C.






O'glede! :-)





Nydelig hjemmelaget leverpostei
klar til servering.





4 kg leverpostei ferdigpakket
og klart til frysing.







Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar